söndag 14 september 2014

Föreläsning, föremål och fika

På tv och hemma i de flesta vardagsrummen pågår väl valvakan som bäst, men i mitt huvud rör sig andra tankar. Igår var jag för andra gången på Antikskolan. Det är en kurs i stilhistoria där den oerhört kunnige kursledaren Joakim Boström går igenom Sveriges historia med fokus på olika tidsepokers stil- och designideal. Kursen hålls i hans eget hem som är som ett litet museum. Där finns allt från rokokomöbler och kinesiskt porslin till moderna antikviteter. Då tänker jag 1900-tal. Jag vet inte om det kallas för moderna antikviteter, vi har inte kommit så långt på kursen. Det är i vilket fall som helst ett väldigt vackert hem. Med fantastisk fika i pausen, någon sa att "de har ju kondis", jag förmodar att syftningen var på hans familj. Hursomhelst. Tårtor och bakverk och kakor, det är inte lätt att vara återhållsam, särskilt som kursen börjar strax före lunchtid. Mycket trevligt på alla sätt.
Den här kursen är för mig en riktig lyxaktivitet. Kursen kräver inget av mig (förutom den överkomliga kursavgiften), jag kan bara gå dit och njuta av föreläsning, föremål och fika.
I morgon kväll blir det kanske lite annorlunda. Då startar grundkursen i silversmide som jag anmält mig till. Jag känner mig nästan lite nervös. Nästan. Det ska bli spännande. Jag oroar mig en aning för att jag inte kommer att ha tillräckligt med fantasi för att skapa något eget. Det blir ju svårt att smida något om jag inte vet vad jag ska hitta på... Men det ordnar sig förhoppningsvis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar